Go to Top

Sinterklaas visits Culham

sam_1454-sinterklaas-croppedElk jaar op vijf december is het Sinterklaas. Om dit te vieren geeft men cadeautjes aan elkaar, maakt men surprises en eet pepernoten. Dat laatste wordt dankzij de Nederlandse sectie ook op school graag gedaan. Rond Sinterklaasavond komt een studentenmassa op de staff room af, sommigen kopen pepernoten, sommigen hebben geen geld bij zich en hopen dat er eentje op de grond valt, of dat een van de verkopers meeleeft met hun verlangen naar de pepernoot. Kortom: het is elk jaar een succes.

Dit is niet de enige manier waarop Sinterklaas gevierd werd op school. De Sint zelf kwam vaak op bezoek, en in de jongere klassen werd soms zelfs de schoen gezet.

Dsam_1455-rij-cropped-and-reducede opbrengst van de pepernoten sale wordt elk jaar voor wat anders gebruikt: soms gaat het geld naar een goed doel, soms gaat de Nederlandse sectie op stap van het geld; één keer ging ze zelfs bowlen.

The annual Pepernoten Sale celebrates the Dutch tradition of Sinterklaas. Throughout the years the school has become ‘Pepernoten-crazy’; from a very early age the students have become addicted to the tasty, spicy Dutch treats.